Sang Setia

Saturday, 1 December 2012

OZONE THERAPY


Ohh mann lama gila aku tak hupdet blog ni kot. Fuhh fuhh tebalnya habuk, haha! Ok back to tajuk, baru-baru ni my parents buat ozone therapy. Tahu ape itu? 

Ia ibarat BEKAM MODEN tapi ia hanya mencuci darah, bukan membuang darah seperti yang dilakukan oleh bekam.

Seperti mesin dialysis, mesin ozone therapy ini menggantikan fungsi pinggang untuk mencuci darah. Antara kebaikannya, ia dapat mengurangkan risiko pelbagai penyakit seperti STROKE dan HYPERTENSION. Untuk info lebih lanjut, sila Google kay, hihi. 

Untuk itu, aku nak share gambar pengalaman pertama my parents buat ozone therapy ini.

[ tempat yang kami pergi ini adalah di SRI GADING, BATU PAHAT JOHOR ]

[ proses ini dikendalikan oleh nurse yang terlatih ]

[ proses ini sangatlah santai dan tidak menyakitkan ]

[ 1. tiub di atas adalah darah yang belum dicuci, tiub yang bawah pula darah bersih yang sudah di cuci ]
[ 2. toksin yang telah ditapis dari darah yang diproses ]
[ 3. vitamin C sebagai supplemen yang akan ditambah selepas mencuci darah ]

[ paling penting semua alatan adalah STERILE ]

Saturday, 6 October 2012

DUNIA BARU


Assalamualaikum.

Aku hilang seminggu sudah. Kemana? Haa aku kerja dah sekarang. Alhamdulilah dapat tempat sendiri, di Klinik Kesihatan Batu Pahat. 

Setakat ni semua berjalan lancar dengan persekitaran yang amat ok dan staff yang sangat sporting dan baik hati. Serius, rasa macam baby bila masuk kawasan 'orang lama'. Tapi yang best nya, dorang sangatlah helpful, terharu betol =')

- masa lapor diri kat Jabatan Kesihatan Negeri Johor 1.10.2012 -

- bergelumang dengan ubat-ubatan -

- hari-hari menghadap ubat :) -

Semoga aku dapat menimba sebanyak mungkin ilmu di sini, dan berkhidmat dengan baik untuk masyarakat, amin. =)



Monday, 24 September 2012

SATURDAY NITE

Assalamualaikum.

Mase tu family aku ada outing dekat DATARAN BATU PAHAT. Dah macam iCity dekat Shah Alam tu pula. Ni some of the moments that aku sempat capture. Cheese =)


- hah tuan belog, haipp! -
- ada bazar jual macam-macam benda -
- abang aku test topi, haha -
- ibu memang suke beli tudung -
- kat sini orang melukis potret pun ada -
- mase nak beli toys untuk Rayyan *anak my sis -
- the budak botak *Rayyan is happy with his bubble gun -
- ada rabbit tau! -
- the kakak, the abang and the baby my sis -




Kami pon pulang dengan hati yang riang. Boleh gitu? Hahaha.