Sang Setia

Thursday, 6 September 2012

TEKEJUT MAK !


Ketang ketung ketang ketung

Bunyi yang sangat kuat itu menarik perhatianku

Hati berdebar-debar, apakah itu ?

Perlukah aku keluar atas sifat ingin tahu ?

Ketang ketung ketang ketung !!

Semakin kuat pada pendengaranku

Ini tidak boleh jadi, kataku

Kaki deras-deras ke arah pintu 

Lantas mata tertancap ke atas sesuatu

Oh, keluarga lotong pulang petang rupanya, hehehe



p/s : dorang jalan atas bumbung parking kereta dpn rumah aku, tu yg bunyi kuat sgt, hihi.

p/s lagi : tak sempat amik gambo, ni mintak encik google =)






42 comments:

  1. aduyai ...lotong ... teringat lontong ..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, mentang2 raye tak habes lg, hihi..

      Delete
  2. Di rumah saya pon ada lotong juga. Kehadiran mereka bukan hanya satu dua sahaja, kadang2 mereka membawa satu keluarga mereka melebih dari 5 ekor. Memanjat sana sini, hampir putus kabel elektrik dan wayar telefon rumah saya, =.="

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol3,family die besar..sekali dtg mmg ramai, hehe..

      Delete
  3. Suspen je cite cik Qiah ni..
    cik lotong rupe nyer..
    sia datang melawat la tu
    hehehe^^
    Datang beraya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dorang joging petang tu, hihi..rumah aku ni mcm2 haiwan ade, haha..

      Delete
  4. lutong adalah sejenis beruk tapi keliling mata warna putih..gua dulu zaman kecik2 ingat lutong ni, beruk pakai make up.hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. beruk pakai mekap? hahah kelakonye, :D

      Delete
  5. He...he... Cuba tengok betul2 .... malu mak nak tengok!!!

    ReplyDelete
  6. Hahaha. ingatkan jiran sebelah bergaduh. :pp Lotong ghupanyaaa. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, igtkan bumbung runtuh, lotong lalu rupanya, hihi..

      Delete
  7. Replies
    1. hihi, tp die xkacau pon, rilex je..hehe

      Delete
  8. belum pernah jumpe lagi binatang ni. hee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yeke, haa nk jumpe mai la umah kite, hihi..

      Delete
  9. owh patutlah...depa punya keje lah bunyi tu yew..hehe

    ReplyDelete
  10. mcm pakai cermin mata..cute la pulak kan lotong nih..agaga;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betol tu, sebab ttbe je putih kt mata kan, hihi..

      Delete
  11. lotong rupanya nama binatang ni...

    ReplyDelete
  12. lutong? tangkap bela bagus gak tuh.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tak payah tangkap, die mmg duk meliar kt sini..hehe

      Delete
  13. lotong nie mcm kera jgk, suka kacau org tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni die xpena kacau org pon, sebab die mmg suke jejalan kt rumah yg kt tepi bukit ni, hehe..

      Delete
  14. first time pulak tgk lotong ni.. mcm comel plak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cumil..kt sini ade banyak, time die turun ngn family die tu boleh laa tgk, hehe

      Delete
  15. Dulu, waktu kat kampung selalu jugak alami perkara sebegini

    ReplyDelete
  16. Tak pernah jumpa pun lotong ni. Mcm beruk jugak ya. Hehehe =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah, die se family ngn beruk, monyet and so on tu..hehe

      Delete
  17. comelllllllllll.. anna suka sangat..

    ReplyDelete
  18. comelnya..hehehe.tengok matanya bulat tengah pandang kita hehehe

    ReplyDelete
  19. lutong..haha mcm pkai cermin mata...:P

    ReplyDelete
  20. dekat u kite byk sgt.. tpi comel je..mcam pkai spek mata.. hihi

    ReplyDelete